Jäderstens personliga sponsor: ”Mer teknik och innovation för diabetes förbättrar livet för miljontals”.

31/10/2023

Varje spelare i Uppsala Basket har möjlighet att knyta till sig en personlig spelarpartner. 
Henrik Jädersten fortsätter sticka ut – med en QR-kod och Swish-länk på matchlinnet. Alla medel går oavkortat till Stiftelsen BEAT Diabetes arbete att snabba på teknisk innovation för de som lever med typ 1 diabetes.

Henrik Jädersten berättar: ”Jag har levt med diabetes som anhörig i hela mitt liv. Jag har sett och lärt mig vilka fina möjligheter som idrott och ny teknik öppnar upp för de som kämpar med att hantera sin diabetes. #OpenUpDiabetes uppmärksammar aktiviteter som ökar förståelse, minskar stigman och visar på de fantastiska möjligheter som finns att leva ett rikt liv med diabetes. Möjligheten att få kombinera min roll som elitidrottare och IT-student för att lyfta fram hur öppna samtal och öppen innovation kan förbättra livet för hundratals miljoner människor runt jorden känns verkligen bra och viktigt”.

#OpenUpDiabetes är en hashtag som belyser att diabetes finns överallt i samhället och vill öppna upp och öka förståelsen för sjukdomen och visa på alla möjligheter som kommer med öppen innovation och teknikutveckling. 

#OpenUpDiabetes i samarbete med Stiftelsen BEAT Diabetes och Uppsala Basket uppmärksammar att tre barn per dag drabbas av obotlig diabetes typ 1 i Sverige, och vill samtidigt visa på alla de möjligheter som finns att förbättra livskvalitén för dem, tex genom idrott och introduktion av ny teknik och innovation.

Peter Jihde, styrelseledamot i stiftelsen BEAT Diabetes, idrotts- och mediaprofil som själv lever med diabetes typ 1 berättar: ”På BEAT Diabetes vill vi öka kunskapen och minska stigman runt diabetes i samhället. Vi vill snabba på och öka samarbetet mellan teknik- och medicinindustrier i Sverige. Genom att skapa världsledande samarbeten kommer vi flytta gränser och realisera drömmar.” 

Peter Jihde fortsätter: ”Henrik Jädersten är en fantastisk ambassadör för arbetet att göra Uppsala Basket till den inkluderande och välkomnande idrottsförening de är. En snabbt växande ungdomsverksamhet där möjligheter finns för alla att utvecklas och växa och ha kul. Precis de värden som #OpenUpDiabetes och BEAT Diabetes står för.”

Varje bidrag kommer göra skillnad i Sverige och för barn/ungdomar över hela världen som nyttjar den nya teknik som tas fram. Scanna Henriks tröja – swisha ett bidrag, ta en selfie, dela i dina flöden. Läs mer om arbetet som stiftelsen BEAT diabetes gör på www.beatdiabetes.se

More news

Do you want to get involved?

We believe that everybody can contribute to the fight against diabetes. Get in touch with our team to learn more about how you can get involved. Together, we turn great ideas into new ways to help BEAT diabetes.

Get involved