För ett inkluderande samhälle

25/05/2021

Tillsammans med Rädda Barnen ökar vi kunskapen om diabetes bland barn och föräldrar.

– ­Idag finns det en fortsatt enorm okunskap och stigma kopplat till diabetes. Genom insatser som denna kan vi tillsammans främja en aktiv livsstil och förhoppningsvis minska risken för diabetes typ 2. Vi är otroligt stolta över att få den här möjligheten, säger Helena Kolvik, Generalsekreterare på Beat Diabetes.

Som ett startskott på vårt samarbete var Stiftelsen BEAT Diabetes ambassadörer Mårten Nylén och Peter Jihde med oss och träffade elever i årskurs 7 på Järvaskolan för att prata om diabetes och hålla ett rörelsepass tillsammans.

De fantastiska eleverna är nu med i #Imovefordiabetes – ett initiativ BEAT Diabetes startat för att uppmuntra fler till rörelse, och för att uppmärksamma frågan om diabetes.

Var med du också! Registrera din aktivitet på beatdiabetes.se under hela maj månad. Snart har vi tillsammans tagit oss sträckan runt hela jorden!

Rädda Barnen arbetar brett för att skapa ett inkluderande samhälle för barn, unga och föräldrar i socioekonomiskt utsatta områden i Sverige. Ett av deras fokusområden är just att främja barns hälsa.

More news

Do you want to get involved?

We believe that everybody can contribute to the fight against diabetes. Get in touch with our team to learn more about how you can get involved. Together, we turn great ideas into new ways to help BEAT diabetes.

Get involved